Fysik

Dimensionsanalyse

23. maj 2013 af MrEr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og er igang med en fysik-rapport, og skal beregne 2 tal ved en dimensionanalyse. Jeg kan dog ikke helt gennemskue, hvordan det skal gøres. Der står at jeg skal gøre følgende:

Vi antager at hastigheden, v, af en lydbølge er givet som en potensfunktion:
v=Fa⋅μ∧ μ=(m/L)
F er størrelsen af snorens udspændingskraft, m er snorens masse og L er snorens længde. a og b er
to tal, som skal bestemmes. Derudover kender vi formlen v=λ⋅f.
I teoriafsnittet skal du regne dig frem til talværdierne a og b. Du kan gøre det ved at lave en
dimensionsanalyse af formlen for v.

 

Er der nogle søde mennesker der vil forklare mig hvordan dette gøres? :-) 

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af peter lind

Kraften har i SI systemet dimensionen kg*m/s2 μ har dimensionen kg/m   Du skal så vælge a og b så (kg*m/s2)a(kg/m)b har dimensionen af hastighed altså m/s. Tip se først på massen altså kg


Skriv et svar til: Dimensionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.