Matematik

Sinusrelationer

23. maj 2013 af 123434 (Slettet)

 

 

F.eks man har følgende oplysninger i en trekant

Man kender A og a, B og C

Så skal man finde de ukendte sider

sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c

Er det lige så rigtigt at sige

Sin(A)/a=sin(C)/c

som

Sin(A)=sin(B)/b?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den sidste ligning

sin(A) = sin(B)/b

er ikke korrekt.

Sinusrelationerne består af to ligninger

sin(A)/a = sin(B)/b og

sin(B)/b = sin(C)/c , eller sin(A)/a = sin(C)/c .

Man benytter den del af sinusrelationerne der nu er relevant for det stykke, man ønsker at beregne.

Her skal man beregne de to manglende sider b og c så man benytter de to ligninger

sin(B)/b = sin(A)/a , og

sin(C)/c = sin(A)/a .

Lad være med at skrive sinus- og cosinusfunktionerne med stort begyndelsesbogstav.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 1

Mon ikke Sin blot skyldes en "linje-skift-refleks" - ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

 Jo, det gør det muligvis, eller det kan skyldes et tekstredigeringsprogram, der gør det automatisk ved start af en ny sætning, selv om der her ikke er tale om starte en ny sætning. Folk skal være opmærksomme på, at stort eller lille bogstav kan give et matematisk symbol forskellige betydninger.


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.