Matematik

Monotoniforhold

26. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven:

En funktion f er givet ved: f(x)=x3-3x2-9x

Bestem x, så f'(x)=0, og bestemt monotoniforholdene for f. 

Løsning: 

Jeg differentiere f'(x)= 3x2-6x = 0

Finder d = b2- 4*a*c = 12 - 4 * 3 * (-6) = 73 er det rigtigt indtil videre? Jeg tror ikke jeg har udregnet rigtigt. 

Tak på forhånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af Yang (Slettet)

Du har differentieret forkert.

f(x)=x3-3x2-9x ⇒ f'(x)=3x2-6x-9


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af Yang (Slettet)

d=(-6)2-(4*3*(-9))=144. Da d>0 har andengradsligningen to løsninger.

x=(-(-6)±√144)/(2*3) ⇔

x= (6±12)/6 ⇔

x=3 ∨ x=-1

Bestem nu monotoniforholdene. 


Svar #3
26. maj 2013 af ffffj (Slettet)

tak!:D


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.