Matematik
integral
Hej SP. Jeg sidder og skal integrere udtrykket -x^3 + 8 og kender godt reglen, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til minusset. Jeg får F(x) = -1/4x^4+8x? Men det er ikke korrekt? Hvordan skal jeg gøre det? Kan I forklare mig det?
Svar #1
26. maj 2013 af SuneChr
Det er korrekt, det du skriver. Skal lige have en konstant med, hvis det er et ubestemt integral.
Svar #2
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)
Det er i forbindelse med at jeg skal finde 0∫2(-x3 + 8) uden hjælpemidler, men kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal integrere udtrykket når det minus er der?
Svar #3
26. maj 2013 af mathon
0∫2(-x3 + 8)dx = 0∫2(8 - x3)dx = [8x - (1/4)x4]02 = 8•2 - (1/4)•24 = 16 - (1/4)•16 = (1 - (1/4)•16 = (3/4)•16 =12
Svar #4
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)
Arh okay, er det generelt, at man bare kan bytte om på dem?
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
