Matematik

KAPITALFREMSKRIVNINGSFAKTOR

26. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

Nogen som kan forklare det til mig step by step. jeg er helt lost ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

Kapitalen vokser med p procent pr. fremskrivningstermin

Man benytter rentesatsen r = p/100.

      selve kapitalen:                      K

      fremskrivningstillæg:              K/100•p = K • (p/100) = K•r

     efter tilskrivning:                      K + K•r = K•(1+r)

hvor (1+r) kaldes fremskrivningsfaktoren

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af tokevare

Hej 

Kapilfremskrivningsfaktoren angiver hvor meget dit penge beløb er ændret.

Du sætter 1000 kr i banken og får 5 % pa. 

Efter et år har du 

1000 * (1 + 0,05) = 1050 kr.

Kapitalfremskrivningsfaktoren er (1+0,05)

Hvis pengene havde stået på bankbogen i 3 år, ville du have

1000 * (1+0,05)^3 = 1157,625 kr.

Håber det kan bruges.


Skriv et svar til: KAPITALFREMSKRIVNINGSFAKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.