Matematik

trigonometri

26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. Hvordan løser man opgave b her - jeg kan simpelthen ikke greje det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af peter lind

Se på den retvinklede trekant BCD. Vinkel CBD kan du finde af at vinkel BCD+vinkel ABD er 90º. brug dernæst reglerne for en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af SuneChr

Forlæng stykket CD mod venstre. Nedfæld A på stykket og kald skæringspunktet A1 .

Man har da

cos 80º  =  |AA1| / 4       eller    cos 80º  =  |BC| / 4

ΔABD er en ligebenet trekant, som ikke burde volde besvær.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af exatb

ABD er en ligebenet trekant og kan deles på midten, så man har en retvinklet trekant med 5 graders vinkel, og en hypotenuse på 4. Sin5 = 1/2 BD / 4


Svar #4
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

#1

Det oplyses jo ikke noget sted, at vinkel B er 90 grader?


Svar #5
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

#2 Hvor kommer de 80 grader fra? Er der mulighed for, at du grafisk kan vise, hvordan du har nedfældet og forlænget? Jeg har lidt svært ved at forestille mig det


Svar #6
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

#3 det er opgave b det drejer sig om :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2013 af mathon

 

                           |BD| = 2 • 4 • sin((10/2)º) = 0,697                   kordeformlen

                           vinklerne ved grundlinjen i en ligebenet trekant
                           er halvdelen af (180º - topvinklen)

                           vinkel ABD = (1/2)•(180º - 10º) = 85º

                          vinkel DBC = 90º - 85º = 5º

                          |BC| = |BD| • cos(5º) = 0,695

 


Svar #8
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

Men det er jo ikke opgivet, at vinklen B er 90 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2013 af mathon

                          vinkel ABC = 90º        vandret mod lodret          (ikke vinkel B, som ikke er éntydig))


Svar #10
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

arh, okay :) tak for hjælpen :)


Svar #11
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

men igen står der jo ikke, at linjen er lodret?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2013 af mathon

vandret ved højvande

bestem højdeforskellen (underforstået lodret højdeforskel)

                                                                     ( næste gang du spørger, sender jeg en hjemmehjælper   :-) )

.......................

Nogle gange står der frokostpause, men ikke udtrykkeligt at man skal tage sin madpakke frem!)


Svar #13
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

arh, okay - det er ikke nødvendigt, den er forstået nu! Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.