Matematik

Matematik A 2013 24/5 opgave 15

26. maj 2013 af rysgaard94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey studieportal. 

Jeg er i den situation, at jeg på onsdag 29/5 skal op i matematik A skriftlig og er derfor igang med regne sættet fra den 24 maj igennem. 

Jeg er kommet i problemer med opgave 15 A, som er vedhæftet.

Kan sagtens via pythagaros og isolering finde siden bc, men hvordan hvordan løser jeg resten af opgaven? et hint ville være nice

Vedhæftet fil: mat opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af spins (Slettet)

Benyt, at du kan opskrive to udtryk for arealet af trekanten vha. A_trekant = 1/2 · h · g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af uglen8923 (Slettet)

Det er ensvinklede trekanter


Svar #3
26. maj 2013 af rysgaard94 (Slettet)

Har fået løst den nu :) tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af xkathrinex (Slettet)

Hej jeg kan ikke løse den, vil i uddybe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af spins (Slettet)

Arealet af trekant ABC, når BC betragtes som grundlinje

A = 1/2 · x · |BC|

A = 1/2 · x · sqrt(49 - x^2)

 

Arealet af trekant ABC, når AB betragtes som grundlinje

A = 1/2 · d · |AB|

A = 1/2 · d · 7

 

Da arealet er det samme uanset udregningsmetode fås, 

1/2 · x · sqrt(49 - x^2) = 1/2 · d · 7 <=> d = (x · sqrt(49 - x^2)) / 7

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2013 af xkathrinex (Slettet)

Ahhhhh nu er jeg med, 1000 tak! :)


Skriv et svar til: Matematik A 2013 24/5 opgave 15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.