Matematik

Eksempel: tangens ret vinkel

27. maj 2013 af deni0932 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der har et godt eksempel til mig med tangens hvor jeg skal beregne en retvinkel???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af inger91 (Slettet)

For at udrengne tangens til en vinkel, skal du blot anvende denne formel :

tan(V)= modstående katete/hosliggende katete.


Svar #2
27. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

men det kun til en ret vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af PeterValberg

#2 Ja, den kan kun bruges i en retvinklet trekant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af mathon

generelt
den lille tangensrelation:

                                           a • sin(C)
                         tan(A) = ----------------
                                        b - a • cos(C)


                                           b • sin(C)
                         tan(B) = ----------------
                                        a - b • cos(C)

som for C = 90º
giver

                                         a • 1        a
                         tan(A) = ---------- = ---
                                       b - a • 0     b


                                         b • 1        b
                         tan(B) = ---------- = ---
                                       a - b • 0     a

 

           


Skriv et svar til: Eksempel: tangens ret vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.