Matematik

Toppunktet for en andengradsligning

27. maj 2013 af fodboldcille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med opgave 1 i linket http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110524%202stx111_MAT_A.ashx

 

Jeg ved ikke helt hvad jeg gør forkert, men når jeg bruger hhv. toppunktformlen og bestemmer f'(x)=0 får jeg forskellige resultater.

Vha. toppunktsformlen:

tp=(8/4 ;  -40/8) = (2,-5)

Vha. differentialregning:

f'(x) = 2x-8

f'(x)=0:

2x-8=0 ⇒ x = 4

f(4)=2*4^2-8*4+3 = 32-32+3 = 3

Altså toppunktet er (4,3)

Er der nogle der kan gennemskue, hvad jeg gør forkert?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Du har lavet en differentationsfejl.

     f(x) = 2x2-8x+3  og  f'(x) = 2*2x-8 = 4x-8

Sættes f'(x) = 0 fås

     4x-8 = 0 <=> x=2

Så findes f(2) =2*22-8*2+3 =-5

Altså er toppunktet (2,-5) uanset om du bruger den ene eller anden metode


Svar #2
27. maj 2013 af fodboldcille (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Toppunktet for en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.