Matematik

Trekant.

27. maj 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Benyt pythagoras på trekant ABD, og bagefter trækker du de længder du kender fra omkredsen og lægger til linjestrykket AD for at få længden af linjestykket AC og afslut med arealformlen for trekanter


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en trekant ABC. Siden |BC| = 7,5 , højden fra B på AC skærer AC i punktet D, og |BD| = 6, og |AD| = 8. Omkredsen af trekant ABC er 30.

Man skal bestemme |AB| og arealet af trekant ABC.

Benyt at trekant BDC er retvinklet, så |DC| kan beregnes af Pythagoras.

Derved kender man to af de tre sider i trekant ABC og kan så bestemme den sidste side |AB| ud fra omkredsen.

Man kan alternativt bestemme |AB| direkte ved at benytte Pythagoras i den retvinklede trekant ADB .

Arealet af trekanten beregnes let, da man nu kender højden |BD| og den tilhørende grundlinie |AC|.


Svar #3
27. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

Taak :) 


Skriv et svar til: Trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.