Matematik

hjælp til en forskrift

29. maj 2013 af batman2008 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for en bestemt kemisk reaktion omdannes et stof A. Mængden af stofet A som funktion af tid er en løsning til diffrentialligningen

dm/dt = - k* M^2

Hvor k er en konstant, og M er mængden (målt i mg) af stoffet A til tidspunktet t (målt i minutter). Til tidspunktet t= 0 er der 70 mg af stoffet A, og til tidspunktet t = 60 er der 20 mg tilbage af stoffet A.

a) Bestem en forskrift M(t), og bestem konstanten k

M(t) = 70 * ehh :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad er spørgsmålet?


Svar #2
29. maj 2013 af batman2008 (Slettet)

At jeg skal bestemme en forskrift :S    a) Bestem en forskrift M(t), og bestem konstanten k


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad har du selv lavet?


Svar #4
29. maj 2013 af batman2008 (Slettet)

Jeg har kun prøvet M(t) = 70 og kan ikke komme frem til noget ... og hvilke type regression der er tale om


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Der er ikke tale om en regression, men om en diffrentialligningen.

Læs opgaveteksten ordentlig igennem,

Formuler derefter dit eget spørgsmål (det er en sætning med et ? til sidst)

så er der mulighed for at hjælpe dig der hvor du går i stå.

Du skal nok også lige finde ud af hvad en diffrentialligningen er (og hvordan man løser den), inden du spørger igen


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2013 af mette48 (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1350263


Brugbart svar (5)

Svar #7
29. maj 2013 af Studscientpol (Slettet)

Hallo mester? Du er til studentereksamen, og det der ^^ er bortvisningsgrund

Brugbart svar (3)

Svar #8
29. maj 2013 af jcay (Slettet)

Er det her ikke SNYD? Du har oprettet denne tråd, mens vi andre har været under eksamen. Ekstremt ufortjent, hvis du har fået hjælp til de andre opgaver også, og dermed fået et højt karakter.


Skriv et svar til: hjælp til en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.