Matematik

svingninger

29. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse: 5*sin( (π/6) * t - (π/2) ) + 1 = 3,

Hvordan går man lige til den?  

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af peter lind

flyt 1 tallet over på højre side

Divider ligningen med 5

Slå invers sinus op på din lommeregninger. Husk at du skal regne i radianer og at der er flere løsninger


Svar #2
29. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

kan det passe at jeg får: t = 3,786 når p=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af mathon

 

  

           


Svar #4
29. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

jep, og perioden bliver så p*12

Tror jeg forstår det nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2013 af mathon

         sin( (π/6) t  - (π/2) ) = sin((π/6) (to + Δt)  - (π/2) ) = 0,4

         sin((π/6) to  - (π/2) + (π/6)Δt) = 0,4

når
         (π/6)Δt = p•2π     p∈Z

         Δt = p • (2π) / (π/6) = p•12

og
        to1 = 3,786 + p•12     p∈Z

        to2 = (π - 3,786) + 1•12     p∈Z

        to2 = 11,3557 + p•12     p∈Z

 

samlet
                  løsninger
                                           3,786 + p•12
                                                                               p∈Z
                                           11,3557 + p•12
                                                     

       

        

 

 

 


Skriv et svar til: svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.