Matematik

Hjælp

29. maj 2013 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

jeg har en opgave jeg ikke kan løse håber i kan hjælpe:)

 

opgave:

 


I 2004-2008 er det årlige offentlige forbrug steget med 18,5 mia. kr. pr. år. 

I 2004 var det årlige offentlige forbrug 388 mia. kr.

 

Indfør passende variable, og opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i det årlige offentlige forbrug som funktion af tiden.

 

ps. hvad menes med passende variable??

 

tak for det:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af peter lind

Du har brug for to variabel. 1. x = antal år efter 2004 2. y = offentlige udgifter


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af ChemistryIsKey

Det ligner en lineær funktion med forskriften

     y = ax + b

Dit a (hældningen - tilvæksten pr. x-værdi) svarer til de 18.5 mia. kr. pr. år.

Dit b (skæringen med 2.-aksen) svarer til 338 mia. kr.

Derfor bliver den lineære funktion

     f(x) = 18.5x + 338

Hvor f(x) angiver det offentlige forbrug efter 2004 og x angiver antal år efter 2004.

:)


Svar #3
29. maj 2013 af louisehanseen (Slettet)

men hvad menes med at man indfør passende variable?

 

Er det noget man skal skrive i sin opgave? Og hvordan ved man at ejg skal bruge to- variable?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af peter lind

Der menes at du skal indføre nogle variable, der beskriver situationen. I denne opgave er det variable får år og forbrug. I  forbindelse med indestående i en bank er det renter, indestående og tid.. I tilfælde med en faldende bold kan det være højde, tidspunkt hastighed


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.