Matematik

Point i Mat-B skr. eksamen

29. maj 2013 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man nu udregner en opgave forkert, men metoden er rigtig, vil man så stadig få nogle point? Jeg var til eksamen i skriftlig matematik på B-niveau i dag og en af opgaverne var at jeg skulle løse en andengradsligning. Denne andengradsligning havde så ikke konstanten b, så jeg troede at det betød at b =0... Jeg fik udregnet diskriminanten og jeg skrev at der var to resultater da d>0. Efter prøven fandt jeg så ud af at b=1

det var ligningen f(x)=2x^2-8=0


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den ligning har jo netop b = 0 .

x2 -4 = 0

(x-2)(x+2) = 0

Opgaven løses simplest ved at faktorisere og benytte nulreglen.

Men man vil da få points for en korrekt forklaring eller metode, selv om resultatet ikke er korrekt.


Svar #2
29. maj 2013 af simonlinn (Slettet)

Jeg skrev forkert, jeg fandt senere ud af at b=0, men jeg skrev b=1... dum fejl


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2013 af madsma (Slettet)

Tror du får nogle point for blot at vise, at du ved hvilken metode, du skal bruge. Men nok højst 3-4 point, da dit resultat jo er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Det er svært at afgøre hvad du har skrevet i dim aflevering. Normalt får man mere for at vise den rigtige metode, gennemført med forkerte udregninger end man får for et rigtigt facit uden ordentlig forklaring.


Skriv et svar til: Point i Mat-B skr. eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.