Matematik

f'(x) og nulpunkter

19. oktober 2005 af john2005 (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl om jeg har udregnet f'(x) rigtigt

f(x)= (x^4 - 3x^2)/x

Og efterfølgende nulpunkter til f'(x)..

Nogen der kan hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Vi kan jo ikke svare dig om du har udregnet fm(x) korrekt uden at se hvad du har fået.

Så vær lige venlig at skrive det ind:-)

Svar #2
19. oktober 2005 af john2005 (Slettet)

Jeg har fået

f'(x)=(4x^3+6x*x-x^4-3x^2*1)/x^2

Har lidt svært ved at forkorte den, men det er hvad jeg har fået :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2005 af sebb (Slettet)

#2: når man forkorter brøken får man:

f'(x)= 3x^2-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2005 af fixer (Slettet)

#2 Du har lavet en fortegnsfejl ved differentiation af andengradsleddet i tællerpolynomiet.

Det absolut nemmeste er at indse, at for x != 0, er

f(x) = (x^4-3x^2)/x = x^3-3x

hvoraf

f'(x) = 3x^2-3

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#2 Der er en fejl i din udregning.

fm(x) = ((4x^3-6x)/x) - ((x^4-3x^2)/x^2)

Denne kan så forkortes og svaret er som det sebb er kommet frem til i #3.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2005 af sebb (Slettet)

og nulpunkterne finder du ved at sætte :

3x^2-3=0

og så isolerer du x, sådan:

3x^2-3=0
3x^2=3
x^2=3/3
x^2=1
x=-+1

og som du kan se giver det så +-1


hvis du ikke forstår det så siger du bare til.........

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Eller et alternativ til #6 er at løse den som en andengradslignings.

Svar #8
19. oktober 2005 af john2005 (Slettet)

super.. :) Tak ska I ha, har lidt svært ved at overskue det hele når der er så mange led..

Men mange tak for jeres svar, det hjalp :)

Skriv et svar til: f'(x) og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.