Matematik

Bestem koordinaterne til a og b

30. maj 2013 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Er der nogen der kan hjælp mig med denne opgave jeg er virkeligt gået stå jeg. 

opgaven lyder således: 

Bestem koordinaterne til a og b , når det er givet,  at a+= (6,-3) og a-b = (-4,1) 

jeg vil ikke rigtigt hvad jeg skal. jeg håber meget at der er nogen kan hjælpe mig. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at lægge de to ligninger sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af mikk5829 (Slettet)

Find afstand mellem to kordinater:

(y1-y2)2+(x1-x2)2 Kvrod af resultatetet

Fx. (1,6) og (4,2)

(6-2)2+(1-4)2=25     Kvrod af 25=5

 

Håber det gav mening :-)


Svar #3
30. maj 2013 af okk (Slettet)

jeg fortår ikke rigtig hvorfor jeg skal finde afstanden når opgaven vil have at jeg skal finde koordinaterne til vektor a og vektor b???

hvorfor skal vi regne afstanden mellen de to koordinater?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2013 af mathon

                        a+b + (a-b) = 2a

                        [6,-3] + [-4,1] = [2,-2] = 2a

                        a = (1/2) • [2,-2] = [1,-1]


                        a+b - (a-b) = a+b - a+b = 2b

                        [6,-3] - [-4,1] = [10,-4] = 2b

                        b = (1/2) • [10,-4] = [5,-2]

                     
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke regne en afstand ud. Iøvrigt er udregningen i #2 forkert. En koordinat er ikke et talpar, men et tal. I 2 dimensioner har en vektor 2 koordinater.

Har du prøvet at lægge ligningerne sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har lige set svar #4.

Jeg tror, du skal prøve selv.


Svar #7
30. maj 2013 af okk (Slettet)

Nu fortår jeg opgaven 

mange tak til allesammen for hjæpen 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Nu er der rettet i #4, så kommentaren i #6 er ikke relevant længere.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2013 af mikk5829 (Slettet)

Jeg læste spørgsmålet forkert i øvrigt er der også udregningsfejl i den :-) håber ikke at du blev forvirret.

Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.