Matematik
Integralregning - Graf...
Hej, jeg har vedhæftet opgaven jeg ikke kan finde ud af. Jeg synes den er svær og har ingen ide om hvordan den skal gribes an. Nogen derude der har lyst til at hjælpe? Det haster :-)
På forhånd mange tak!
Svar #1
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det er oplyst, at
a∫b f(x) dx = -6
og indirekte, at c∫b f(x) dx = -1,5
Benyt indskudsreglen for integraler til at beregne
a∫c f(x) dx .
Svar #3
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man skal benytte indskudsreglen for integraler
a∫c f(x) dx = a∫b f(x) dx + b∫c f(x) dx = a∫b f(x) dx - c∫b f(x) dx = -6 - (-1,5) = ...
Svar #4
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man kan også se på det geometrisk.
Hvis arealet af det første pukkelområde (fra a til 0) er A, hvis arealet af det næste pukkelområde (fra 0 til c) er B, og arealet af det sidste pukkelområde (fra c til b) er C, har man (idet funktionen er negativ i intervallet ]a;0[ og ]c;b[ og positiv i intervallet ]0;c[ ), at
a∫b f(x) dx = - A + B - C = -6
og at C = 1,5 .
Man skal bestemme integralet
a∫c f(x) dx = - A + B = (- A + B - C) + C = -6 + 1,5 = ...
Skriv et svar til: Integralregning - Graf...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
