Matematik

Vækst

30. maj 2013 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Har probemmer med en opg, der ser sådan her ud:

I tabellen ses en opgørelse den årlige svinetransport ud af Danmrk 205-2009.

Antal år efter 2005:   1       2       3      4
Antal svin i mio:       4,3    4,9   6,3   8,0

I en model antages det, at antallet af svin, der årligt transpoteres ud af Danmark, er en funktion f(c) af typen

f(x)=b*ax

a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f. 

Er ikke helt sikker på hvad man skal gøre, er der nogle der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression med en eksponentialfunktion til tabellens data.


Svar #2
30. maj 2013 af kiiiim (Slettet)

Vil den så se sådan her ud:

f(x)=3,443*1,22x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser nogenlunde rigtigt ud. Jeg får konstanter, der er en lille smule forskellige fra dine.


Svar #4
30. maj 2013 af kiiiim (Slettet)

Okay. Har et sidste spørgsmål. Den ser således ud:

b) Beskriv, hvad konstanterne a og b fortæller om udviklingen af den årlige svinetransport ud af Danmark. 

Kan man så ikke sige følgende:

a=antal grise efter 2005

b=hvor meget det stiger med årligt.

Er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Konstanten b = f(0), dvs. det er antallet af grise i år 2005. Konstanten a er fremskrivningsfaktoren, der angiver den faktor, hvormed antallet af grise forøges på 1 år.


Svar #6
30. maj 2013 af kiiiim (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.