Matematik

hjææælp (skalarprodukt) :(

02. juni 2013 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

jeg har problem med løse denne opgave. er der nogen der vil hjælp mig med denne opgave. 

opgaven lyder således:

angiv skalarprodukterne til b * (c-a) og a * (a+3b-c)

idet a=(-3,7) b=(6,1) , c=(2,-3).

jeg håber meget at der er nogen der frisk til hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af hesch (Slettet)

b (c-a)  :

Beregn:   d = ( c - a )

Skalarprodukt = b • d

På samme måde med den anden opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2013 af SuneChr

Der gælder


Svar #3
02. juni 2013 af okk (Slettet)

undskyld jeg forstår det ikke helt den regl der gælder (svar #2). for vi har ikke en konstant. jeg vil meget gerne have at jeg forstår det. hvis du forklare det lidt videre.

jeg har regnet opgaven og jeg har fået det rigtigt svar.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2013 af SuneChr

          Man har:

          b•(c - a)  =  b•c - ab     og

 a•(a + 3·b - c)  =  a•a + 3·a•b - ac

Der benyttes fedt gangetegn, når det er skalarprodukt.

 


Skriv et svar til: hjææælp (skalarprodukt) :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.