Matematik

Lædemiddelregning

02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Hej alle, håber nogle kan hjælpe mig med den nedenstående opgave

 

har efter en operation et lavt serum-kalium. Der ordineres derfor et kaliumtilskud, som skal gives I/V. Infusion Kaliumklorid 40 mmol skal blandes i 1000 ml Glukose 50 mg/ml
Patienten skal have 10 mmol Kaliumklorid pr. time. Hvilken dråbehastighed vil du indstille infusionen på?


Svar #1
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Og den her også:

Der ordineres injektion Heparin 12.500IE/døgn, fordelt på 4 doser. Injektionsvæsken med Heparin indeholder 5000 IE/ml.

Hvor mange ml af injektionsvæsken med Heparin får patienten pr. dosis?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af SuneChr

# 0

40 mmol KCl i 1000 ml infundibilia svarer til 10 mmol KCl i 250 ml infundibilia,

som skal gives intravenøst over 60 min.

Da 20 dråber  =  1 ml tynd væske, har vi

dråbehastighed  =  20·250 dråber / 60 min  =  831/3 dråber pr. min.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2013 af SuneChr

# 1

Der gives pr. dosis  12500 IE / 4 

Svarende til

(12500 / 4)·(1 / 5000)  ml pr. dosis  =  0,625 ml pr. dosis.


Svar #4
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Det værdsætter jeg virkelig meget


Svar #5
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

..


Skriv et svar til: Lædemiddelregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.