Matematik

differentialkvotient

03. juni 2013 af Mariiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej. Er der nogen der vil hjælpe mig med følgende spørgsmål: Gør rede for begrebet differentialkvotient og udled differentialkvotienten for en af standardfunktionerne:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Det er da gennemgået i din matematikbog. Hvorfor bruger du ikke den?

Hvis du har spørgsmål til det der står i bogen, så akriv spørgsmålet her, så kan vi hjælpe dig med det.


Svar #2
03. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

Jeg har kigget på min matematikbog, men jeg forstod ikke så meget af bogen. Altså jeg ved ikke helt hvordan jeg skal grebe det an.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

differentialkvotient

stert med at finde ud af hvad ordet differentialkvotient betyder (sprogligt)

og find derefter ud af, hvad der menes med det i forbindelse med matematik.

Du kommer ikke uden om selv at arbejde med det, hvis du vil lære noget.


Svar #4
03. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

Det er det jeg har skrevet om differentialkvotienten: Vi tegner en funktion f der ikke er lineær. Et i punkt på grafen (x0,y0) tegnes tangenten. tangenten er den rette linje der bedst følger grafen gennem punktet. Tangenten rammer lige grafen i punktet (x0,y0). Tangentens hældningskoefficient fortæller om grafens retning i punktet (x0,y0). hældningskoefficient for tangenten i punktet (x0,y0) kaldes diffentialkvotienten for f i x0. Diffentialkvotienten betegnes for f'(x) altså f mærke af x eller d/dx Så vi kalder en funktion for differentiabel hvis grafen for funktionen har en tangent i alle punkter. har jeg ramt rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Tegn den tilhørende tegning ud fra den tekst du har skrevet, så vil du nok opdage at du mangler noget.

Fandt du ud af den sproglige betydning af det sammensatte ord differentialkvotient er?


Svar #6
03. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

Jeg har tegnet en tegning, jeg synes ikke jeg mangler noget. Men nej har ikke lige undersøgt den sproglige betydning af differentialkvotient
Vedhæftet fil:differentialkvotient.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

diferens betyder forskel

Kvotient er resultatet af en brøk

Du skal altså finde 2 forskelle og sætte dem op i en brøk

-------------------------------------------------------------------------

Tegn er ny tegning med en graf. Afsæt 2 punkter A = (xa,ya) og B = (xb,yb)  på grafen og forbind dem med en ret linie. Denne linie er en sekant.

Nu skal du finde hældningen for sekanten.

Indtegn en vandret linie gennem A og en lodret linie gennem B.

De to linier skærer hinanden i et punkt, hvad er koordinaterne til dette punkt. (Du kan aflæse det på din tegning(som bogstaver))


Svar #8
03. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

Tak for hjælpen :). Tror jeg har mere styr på det nu. men hvad betyder så standardfunktionerne? er det de der regneregler?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)=ax+b

f(x)=ax2+bx+x

f(x)=bxa

f(x)=bax

 


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.