Fysik

Transformationssætningen

04. juni 2013 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej igen :)

Har igen brug for lidt hjælp ang. fysik. Jeg vil gerne vide hvad det er man PRÆCIS regner ud når man bruger transformationssætningen. Er det spændingsforskel eller....? Please svar hurtigt, skal op på torsdag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af mathon

Overførsel af el-energi over store afstande er forbundet med et etydeligt energitab

                               Etab = R • I2

Energitabet kan nedsættes betydelig ved at mindske strømstyrken.
Men sattidig skal spændingen øges, for at effekten kan bevares.

                                      Us • Is = Up • Ip   (for en ideel transformator)

                                      Is = (Up/Us) • Ip = (Np/Ns) • Ip         Ns >> Np


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2013 af LeonhardEuler

PTab = R • I2 

Effektabet (Joule) = Modstand  Strømstyrke2 

 

 

Fremgår af 

Ohms lov : U = R \cdot I      

(Spænding (Volt) = Modstand (Ohm)  Strømstyrke (Ampere)

Effektligningen. 

(Effekt (Watt) = Spænding (Volt) • Strømstyrke (Ampere)

 

Du udskiftet U i effektligningen med med R • I. Som det fremgår i Ohms lov

 

Det er kun effekten i joule/sek. Hvis du vil have den hele effekten, så ganger du yderligere med tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2013 af mathon

"Det er kun effekten i joule/sek. Hvis du vil have den hele effekten, så ganger du yderligere med tiden."

    er det rene vrøvl

                                   effekten er
                                                                P = U • I

                                   energien er
                                                                E = P • t = U • I • t


Skriv et svar til: Transformationssætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.