Fysik

Transformatorligningen

08. juni 2013 af madspp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg skal snart op i mundtlig Fysik B eksamen, og sidder derfor og læser op på en række forskellige emner. Efter et nærmere kig på transformatorligningen, blev jeg i tvivl om en ting.

Ligning: U = 4,44*B*A*N*f

Hvor kommer de 4,44 fra???

Jeg er udmærket klart over, at de kommer fra 2π/√2 , men hvorfor dividerer man med lige netop 2π med √2 ?

Takker på forhånd for svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af mathon

 

                               u(t) = N • B • A • ω • sin(ω•t+φo)      med  ω = 2π/T = 2π•(1/T) = 2π•f    og
effektivværdien
                               Ueff = ((√(2)/2) • ω) • N • B • A

                               Ueff = ((√(2)/2) • 2π•f) • N • B • A

                               Ueff = ((√(2)/2) • 2π•f) • N • B • A

                               Ueff = ((√(2)/2) • ) • N • B • A • f

                               Ueff = 4,44 • N • B • A • f


 


Skriv et svar til: Transformatorligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.