Matematik

Skæringspunkt. B1107

08. juni 2013 af Svindel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at finde skærings punkter som stemmer overens med facit.

Jeg bruger cas tangentLine(sætter dem lige y)

Se ved hæftning.

7. d)

Vedhæftet fil: b1107.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2013 af mette48 (Slettet)

y=2x³+3x²-12x+6

6x+2y-12=0

ganger den første ligning med 2
2y=4x³+6x²-24x+12
indsætter 2y i den anden ligning

6x+4x³+6x²-24x+12-12=0

4x³+6x²-18x=0
x(4x²+6x -18)=0
x=0 V  4x²+6x -18=0

x= (-6±√(36+288))/2*4 =(-6±18)/8
x=-3 v  x=1,5  v  x=0


Svar #2
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 2 i starten "2y=4x³+6x²-24x+12"?

 

 


Svar #3
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Ahh det er for at kunne sætte dem begge =0?


Skriv et svar til: Skæringspunkt. B1107

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.