Matematik

Nedbør

08. juni 2013 af Meli30 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmålet er:

I Danmark falder der 712 mm nedbør om året. Danmarks areal er 43094,12 kvadratkilometer. Noget af regnen finder vej til søer, moser og åer, noget siver ned til grundvand.

Hvor mange liter nedbør falder der over Danmark?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2013 af peter lind

Rumfag = areal*højde hvor højden angives i mm nedbør


Svar #2
08. juni 2013 af Meli30 (Slettet)

#1


Rumfag = areal*højde hvor højden angives i mm nedbør

 

Hvor kan jeg finde højden? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2013 af woopss (Slettet)

Højde er 712mm


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Da 1 dm^2 svarer lil 1 liter, er det bekvemt at regne i dm.
 

1 km = 1000 m = 10000 dm
 

43094,12 km^2 = 43094,12 * 10000^2 dm^2
 

1 m = 1000 mm = 10 dm
 

Regnens "højde" = 712 mm = 7,12 dm
 

Regnens rumfang er
 

7,12 dm * 43094,12 dm^2 * 10000^2 = ? dm^3
 

som svarer til lige så mange liter nemlig
 

? liter
 

:-)


Skriv et svar til: Nedbør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.