Dansk

Synonymer

21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)
HeY Experter..!

Frederik den anden og dronning sofie boede ofte på Frederiksborg. Kongens tilstedeværelse kunne hurtigt mærkes. Det var ikke kun ved byggeri på stedet, men indflydelsen rakte længere ud over egnen. For at skaffe slotssøen mere vand lod Frederik bygge lange kanaler, som endnukan ses flere steder. De gav tilløb fra småøer nord og sydøst for Hillerød. For at gøre kørslen lettere anlagde han en kongevej til København. Slottet blev udgangspunktet for flere jorderhvervelser så kongen kunne drive mere jagt. I forbindelse med slottet findeset stort parkanlæg, som bliver anset for at være en Nordeuropas fornemste haver.

OPG 3

Skriv ord fra teksten dom er synonymer til følgende ord.

fineste
jordkøb
nærværelse
tilknytning
betydning
betragtet
fornemmes
byggede


Svar #1
21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

dom = som

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)

Lad os lege "Kongens efterfølger" --> Du går først, vil følger trop.

Svar #3
21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

ok mine bud er nærværelse = tilstedeværelse
jordkøb= jorderhvervelser

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)

Fint, så har vi to på plads:
nærværelse = tilstedeværelse
jordkøb= jorderhvervelser

fornemste = hvad kan det være synonym med?
anset = ?
anlagde = ?
indflydels(en) = ?

prøv selv lidt videre

Svar #5
21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

anlagde = byggede
fornemste= fornemmes
anset= betragtet
indflydelse betydning `

er mine bud men er de korrekte??

Svar #6
21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

Er de korrekte??

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#5, #6

Mine bud:

anlagde = ordnede
fornemste = væsentlige
anset = respekteret
indflydelse = medvirkelse

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Nå hovsa... ;-D

Se bort fra indlæg #7

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Nå hovsa... ;-D

Se bort fra indlæg #7

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)

#7,8,9 :-) det sker sgu for selv den bedste:)

Lemin: Prøv at skrive teksten på ny, men denne gang bytter du de ensbetydende ord ud med dem, din lærer har fremsat.

Svar #11
21. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

ok taxa

Svar #12
23. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

fineste
tilknytning
betydning
betragtet
fornemmes
byggede

Svar #13
23. oktober 2005 af Lemin (Slettet)

hjælpski!

Skriv et svar til: Synonymer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.