Matematik

Differentialligninger?

11. juni 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg skal bestemme løsningen til flg. differentialligning, y'-2x = y-4/x, x ≠ 0. Iflg. facitlisten er løsningen y' = 2ax + b, dette gør jo så at y = ax^2 + bx + c.. Hvorfor er løsningen til denne differentialliging et andegradspolyomium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af peter lind

Har du skrevet opgaven korrekt ind ?. Løsningen er nemlig ikke et andengrads polynomium.  y' og y vil jo kun kunne give et polynomium og altså ikke give noget med -4/x. Ligningen kan løses ved brug af panserformlen eller et CAS værktøj, hvis det er tilladt


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af PeterValberg

Kunne det tænkes, at det skulle være:

y' - 2x = (y - 4)/x

hvilket giver et andengradspolynomum: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af 123434 (Slettet)

y´?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af PeterValberg

#0 Se lige denne tråd, - samme opgave [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.