Matematik

Find samtlige andengradspolynomier

11. juni 2013 af OleKirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find samtlige andengradspolynomier som er løsning til:

dy/dx-2x=(y-4)/x   , x ≠ 0

 

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af peter lind

Sæt y = a*x2+b*x+c. Fi. Det giver ligninhger til at bestemme a, b og cnd y' Sæt resultatet ind i differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se

Vedhæftet fil:Diff_lign_01.doc

Svar #3
12. juni 2013 af OleKirk (Slettet)

y=x*integralet(2x-4/x)/x dx +C*x

Hvordan får man det til :

y=2•x^2+c•x+4

ved at gøre det i hånden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

x · ∫ (2x - 4/x)/x dx = x · ∫ (2 - 4/x2) dx = x · (2x + 4/x + k) = 2x2 + 4 + kx


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det simpleste er dog at benytte fremgangsmåden i #1. Indsæt et generelt 2.-gradspolynomium y = ax2 + bx + c i differentialligningen, og bestem konstanterne a, b og c så differentialligningen er opfyldt.

(dy/dx) - 2x = 2ax + b -2x = 2(a-1)x + b

(y - 4)/x = (ax2 + bx + c-4)/x = ax + b = (c-4)/x

De to sider skal stemme overens som polynomier, hvilket giver

c-4 = 0

a = 2(a-1),

dvs.

c = 4 , a = 2

med b som fri parameter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

#3 se

Vedhæftet fil:integral_0.doc

Skriv et svar til: Find samtlige andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.