Matematik

Procent ;)

12. juni 2013 af skole3456 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

God aften alle dejlige mennesker :)

Jeg har øvet mig rigtig meget på procent, men der er en ting jeg bare ikke kan få ind i hoved...

Hvordan regner jeg fx. det her ud?

Hvor mange procent er 48 kr af 102 kr?

 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

(48 kr / 102 kr) • 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2013 af emmarej (Slettet)

48/102*100 = 47,0588%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#1 LubDub

100 % = 1

(48 kr / 102 kr) • 100 % = 0,4706

Derfor skal det være 100 og ikke 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af SuneChr

# 0

Måske er opgaven mere forståelig, hvis vi siger:

Hvor mange % skal vi tage af 102 kr, for at få 48 kr  ?

x% af 102 kr = (x/100)·102 kr

Så vi får

(x/100)·102  =  48      ⇒

x/100  =  48/102         ⇒

x  =  100·48/102


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

(48 kr / 102 kr) • 100 % = 0,4706 = 47,06%

Man ganger brøken (48/102) med 1 = 100% , hvorved man får den udtrykt i %.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvis du har 2 får der er sorte, ud af 4 får, hvor mange af dem er så sorte, eller hvor mange procent er de af hele bestanden?
2 / 4 = 0,5 = 50%

Hvor mange procent er 48 kr af 102 kr?

48 / 102 = 0,4706 = 47,06%


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#6 Ja, men det var ikke sådan som #1 mente det. Der er jo ingen grund til at gange med 100%


Svar #9
12. juni 2013 af skole3456 (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen ;)


Skriv et svar til: Procent ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.