Fysik

Hvad er fotonenergi?

17. juni 2013 af zg1 (Slettet)

Hej.

Er der nogen der kan forklare hvad fotonenergi er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

Lys opfører sig i nogle sammenhænge som partikler, fotoner, andre gange som bølger. En foton har en energi E=h*ν, hvor h er Plancks konstant og ν er lysets frekvens.


Svar #2
17. juni 2013 af zg1 (Slettet)

okay

Jamen, hvad er så det her:

E_foton=(h*c)/λ
h = plancks konstant (6,63×10-34 Js)
lamda = bølgelængde ( i meter) 
c= lysets fart ( 3,00×108 m/s)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

For lysbølger gælder der c = λ * ν. Hvis du isolerer ν og indsætter i den formel, jeg har givet, så har du den anden.


Svar #4
17. juni 2013 af zg1 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener?

for hvis jeg isolere v, og sætter den i den formel du har skrevet, hvordan kan jeg så få den anden formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

c = λ * ν <=> ν = c / λ

E = h * ν = h * c / λ.

Parentesen er overflødig.

 


Svar #6
17. juni 2013 af zg1 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

Men jeg har også lige et andet spørgsmål:

Hvordan kan man forklare einsteins masse-energi-relation?

altså jeg ved at den hedder: E=m*c^2

m=masse og c=fart


Skriv et svar til: Hvad er fotonenergi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.