Fysik

Energitab i ledninger

18. juni 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvad kan man sige om energitab i ledninger i forbindelse med Joules lov

 

E = R * I^2 *delta t

 

Betegner E den mængde varme der er afsat i ledningerne eller hvordan hænger det hele sammen?

Jeg har virkelig brug for hjælp - På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af mathon

 

                        Etab = U•I•T = R•I2•t = (U2/R)•t


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2013 af peter lind

Det er den energi der afsættes i ledningen som varme i tiden Δt


Svar #3
18. juni 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Så det nytter altså ikke at benytte en stor strømstyrke i ledninger, da en meget stor den af energien blot vil gå tabt i ledningerne ? 

skal man bruge en lille strømstyrke? Eller hvad er løsningen - hvis man tænker på energitab i ledninger f.eks. højspændingsledninger? 

https://www.google.dk/search?q=h%C3%B8jsp%C3%A6ndingsledninger&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ua_AUcTABczMtAb2pYHoCg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=799


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2013 af peter lind

Du har fuldstændig ret i at man skal bruge lille strømstyrke. Det kan man opnå ved at bruge vekselstrøm der kan transformeres til at give lille strønstyrke


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2013 af hesch (Slettet)

#4: Med dagens teknologi ( halvlederteknologi ) kan man sagtens "transformere" jævnspænding og -strøm.

Vekselspænding fortrækkes ved luftledninger, jævnspænding foretrækkes ved kabler i jord eller hav, f.eks. mellem Norge og Danmark. Dette fordi kabler har en kritisk længde ved vekselspænding. Denne kritiske længde er defineret ved, at kablets virkningsgrad ved denne længde bliver = 0%.


Svar #6
18. juni 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Jeg skal gerne kunne se en sammenhæng mellem Joules lov og energitab i ledninger - men tror ikke helt  jeg har fanget den : / Og er det noget man kan sige meget til ? Jeg er fortabt


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2013 af hesch (Slettet)

#6:  En ledning har/er en modstand, R.  F.eks. vil en kobberledning med længden 1km, lederareal = 1 mm2 yde en modstand ≈ 18Ω.  Fuldstændig ligesom varmelegemet i en dyppekoger, blot er modstanden her større pr. km.

P = U * I,   U = R * I    ⇒

P = R * I2     ( Watt )

Energi = P * t    ( Joule )


Skriv et svar til: Energitab i ledninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.