Fysik

Rødforskydning

18. juni 2013 af andershansenhansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En galakse bevæger sig væk fra os med en fart på 1,3800000(10^5) m/s. Det modtagne lys har en bølgelængden(afstanden mellem to bølgetoppe) 434,4 nm. Beregn bølgelængden af det udsendte lys.

Hjælp....

Desuden hvis jeg har formlen z= λ-λ0

Hvad kan jeg så bruge den til her?^


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af peter lind

1+z = λ/λ0 =  kvrod( (1+v/c)/(1-v/c)  )


Svar #2
18. juni 2013 af andershansenhansen (Slettet)

#1


1+z = λ/λ0 =  kvrod( (1+v/c)/(1-v/c)  )

Jeg forstår bare stadig ikke, hvad jeg skal skrive


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2013 af peter lind

Du kender v og c så du kan beregne højre side- På venstre side kender du λ. Indsæt dette og du har en ligning til bestemmelse af λ0


Skriv et svar til: Rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.