Matematik

Cosinus, sinus og tangensss

18. juni 2013 af hiil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er det sandt, at man kune kan bruge cosinus, sinus og tangens i retviklede trekanter?? Eller hvordan er det nu lige det er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke sandt.

I generelle trekanter benytter man hele tiden sinusrelationerne og cosinusrelationerne til at beregne ukendte stykker i trekanten. Udtrykkene er dog ikke så simple som udtrykkene i en retvinklet trekant.


Svar #2
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=L7WsznKI1QE

Det er bare fordi at i denne video, siges det (de første 10 sek)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg har ikke mulighed for at se den video lige nu. Der menes vel, at de simple udtryk for cosinus, sinus og tangens, som

cos(A) = b/c , sin(A) = a/c og tan(A) = a/b

kun kan benyttes i en retvinklet trekant. Jeg læste dit spørgsmål som at man kun kan bruge funktionerne cos, sin og tan i en retvinklet trekant, og det er ikke tilfældet.


Svar #4
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

Gør rede for definitionerne for sinus og cosinus. Forklar hvordan man bestemmer sider og vinkler i en retvinklet trekant ved hjælp af sinus, cosinus og tangens
Inddrag gerne din rapport om emnet        
                                                                           
                                                                 cos?(vinkel)=(hosliggende katete)/hypotenuse

                                                          sin?(vinkel)=(modstående katete)/hypotenuse

Cosinus og sinus relationerne:
CosV = hos/hyp ? hos = hyp*cosV ? hyp = hos/cosV
SinV = mod/hyp ? mod = hyp*sinV ? hyp = mod/sinV
Dvs hos er den side, der ligger hos vinklen.

 

Jeg ved ikke, om det er det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hele det spørgsmål drejer sig jo netop om retvinklede trekanter, og alle udtrykkene knytter sig til retvinklede trekanter, og kun til disse. Man taler kun om kateter og hypotenuser i forbindelse med retvinklede trekanter.


Svar #6
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

Hvilke redskaber skal man så bruge, hvis det er vilkårlige trekanter?


Svar #7
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

Fordi i mit andet eksamensspørgsmål står der:

Gør rede for definitionen af sinus og cosinus. Forklar hvordan man bestemmer sider og vinkler i en skævvinklet trekant ved hjælp cosinusrelationerne.

Altså det giver ingen mening for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det sidste spm. drejer sig netop om at benytte sinusrelationerne og cosinusrelationerne for en vilkårlig (generel eller skævvinklet) trekant.

#6

I en vilkårlig trekant benytter man sinusrelationerne og cosinusrelationerne.


Svar #9
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

Jamen jeg forstod det som om, man kun gør det i retvinklede trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Udtrykkene i #4 kan kun benyttes i retvinklede trekanter.

I generelle trekanter benytter man sinus- og cosinusrelationerne for generelle trekanter.


Svar #11
18. juni 2013 af hiil (Slettet)

Kunne du tilfældigvis give mig et hint til, hvilke relationer de så er?? (fx. link adresse?)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du bør da kunne finde sinusrelationerne i din bog:

sin(A) / a = sin(B) / b = sin(C) / c .

Tilsvarende er cosinusrelationerne vel også behandlet i din bog:

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)

 


Skriv et svar til: Cosinus, sinus og tangensss

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.