Fysik

Reluktans

19. juni 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har en umagnetisk ring med 1250 vindinger strøm 0.8 A ringen som har cikulært tværsnit, har indre diameter på 20cm og ydre på 26 cm beregng reluktansen. formlen har jeg styr på Rm =l/(μ*A) men det er mit A der driller for jeg vil regne tværsnittet ud og det gør jeg med π*r2 altså π*0.032 =0.0028m2 men i fasit kan jeg se de har regnet A på denne måde (π/4)*(d/2)2=7.07*10-4 og hvis jeg gør det for jeg også det rigtige resultat, hvorfor kan jeg ikke bruge at A=π*r2           


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tråden i vindingerne har en diameter d = (26cm - 20cm)/2 = 3cm , hvorfor trådens radius er r = d/2 = 1,5cm . Tråden bidrager 2 gange til den ydre diameter.


Svar #2
19. juni 2013 af chpe04 (Slettet)

ja det kan jeg godt se nu, tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2015 af Martinfms (Slettet)

jeg har et pr. spørgsmål til opg.

- hvor kommer 4 fra i (pi/4)*(d/2)2 ?

- hvordan finder man l det nok mig der er dum men det kan a ikke helt se ?

på fåhånd tak Martin.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2015 af hesch (Slettet)

#3:  Nej, dum er du ikke, for arealet af en cirkel:

A = π*r2 = π*(d/2)2 = π*(d2/4) = π/4 * d2.

Så der er frit valg: Fjern 4-tallet eller 2-tallet i  (pi/4)*(d/2)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2015 af Martinfms (Slettet)

mange tak for det 

men hvor hvordan hvad bruger jeg som l og konstanten ???

jeg har virkelig svære ved at se denne opg 

martin


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2015 af hesch (Slettet)

l  ( lille L )  er (middel)omkredsen af spolekernen.

μ = μ0* μr   skal beregnes ud fra spolens målte impdans/selvinduktion ( formoder jeg ).

#0 er en del af et forsøg.


Skriv et svar til: Reluktans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.