Andre fag

Adgangskoefficienter 2013??

21. juni 2013 af Linda95 (Slettet)

Hej 

Jeg bliver student i år. Jeg vil lige hører om, der er nogen der ved noget om adgangskoefficienter 2013? Kommer de til at falde eller stige tror i? Vi ved nok alle, at 2012 var et år hvor der var mange der søgte på forskellige uddannelser og adgangskoefficienter steg derfor.

Håber der er nogen der vil dele lidt med mig :p.

 

God aften, og god læselyst studenter 2013 :D. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2013 af DMUS (Slettet)

Jeg tror fortsat vi vil se en stigning. Du skal skal tænke på at krisen stadig sætter sit præg. Jeg tror at der er meget god overenstemmelse mellem usikkerhed og uddannelsesoptag. Jo større usikkerhed på jobmarkedet jo oftere vil du se folk søge at læse videre istedet for at gå en arbejdsløs tilværelse imøde. 

Dertil skal du lægge det faktum, at en stor andel af sidste års optagede studernde vil falde fra den uddannelse de er påbegyndt og muligvis søge ind på en anden. Jo større andel der søger ind på en uddannelse, antaget at niveauet ikke sænkes, vil antageligt også betyde at flere falder fra igen. Da en stor andel af dem der normalt ville gå direkte i arbejde nu skal kæmpe med tilsvarende sværer faglitterært stof, kan dette muligvis betyde større frafald en tidligere - er argumentet bag denne påstand...

Når det er sagt, tror jeg derimod også at den økonomiske fremskrivning af optaget de senere år vægtes højere end tidligere, og da mange er uddannelser er presset økonomisk, regnes der derfor også med en fremgang i optag - der tages derfor også flere ind. Jeg tror således mange universiteter budgeterer med et øget optage, også i år, og jeg er sikker på at antallet af pladser derfor også er højere.

Dette modvirker kravene til optaget i modsat retning, og det er måske derfor svært at sige hvordan den samlede situation kommer til at se ud.

Samfundsmæssigt ser vi fx at ejerlejlighedsprisernes stigning i københavnsområdet, hvilket også kunne tyde på endnu en stigning i optag på diverse universiteter er på vej. Efterspørgslen afspejles måske tidligt her, da man skal have sikret en bolig i god tid inden studie start.

Niveauet af den nyuddannede overgang spiller også ind når adgangskravene skal defineres. Så hvis årgangene får dårligere karakterer generelt har det også betydning for om det krævede gennemsnit stiger eller falder. Det kan man også undersøge...

Håber det giver mening, og...

Held og lykke.! :)

 

 


Skriv et svar til: Adgangskoefficienter 2013??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.