Fysik

-13.6eV

22. juni 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er man kommet frem til, at der skal -13.6eV for at ionisere et hydrogen atom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Bindingsenergien af elektronen i den inderste skal.


Svar #2
22. juni 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Er det muligt jeg kunne få dig til at lave beregningen eller fortælle mig hvad der skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har nok en formel for bindingsenergien af elektronen i den n'te skal i brintatomet.


Svar #4
22. juni 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Altså denne formel: mkerne=Z*mp+mn*N-mkerng eller er jeg helt ude ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2013 af mathon

 

                             E(n) = -(h • c • Rdb) / n2


Svar #6
22. juni 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Hvilke tal skal så stå istedet for hcR?, altså med hydrogen vil n=1 men ved ikke hvad de andre tal skal være. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#6: Fysiske konstanter. Du må have en oversigt over disse.


Svar #8
22. juni 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Tror du så det er nok hvis man til eksamen bare siger og for hydrogen vil man sætte 1 ind på n plads og derved få -13.6eV, eller skal jeg forklare de forskellige konstanter og regne det ud? - Fysik B-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2013 af DMUS (Slettet)

Prøv at regn det ud, det viser overskud at kunne holde styr på det og ikke mindst enhederne. Det er gratis at øve dig her. :)

c er lysets hastighed i vakuum

h er plancks konstant 

Rdb er Rydberg konstanten (også kendt som R)

Prøv at slå dem op og regn det ud her.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2013 af mathon

Med en TI-89'er

   
       _h*_c*_Rdb ->_eV                            -> er på TI-89'eren blot et udfyldt pilhvoved


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juni 2013 af mathon

 

             pilhvoved   --->   pilhoved


Skriv et svar til: -13.6eV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.