Matematik

Middelværdi

22. juni 2013 af KaldmigKalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

u=u(X)=x1p1+x2p2+....+xnpn

Hvad er det helt præcis, middelværdien viser? 

Eksempel terning: 

 

u= 1* 1/6 + 2 * 1/6 + 3 * 1/6 .... + 6 * 1/6 = 3,5 

Hvad fortæller 3,5? 

MVH 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af SuneChr

At øjenantallet på en enkelt af terningens sider ligger imellem 3 og 4 i gennemsnit.


Svar #2
22. juni 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

men der er fra 1 til 6 øjental. burde det så ikke være 3? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2013 af SuneChr

(1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6) / 6  =  3,5


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, og det burde heller ikke være 4, som er lige så meget i midten som 3.

Gennemsnittet er det gennemsnit, som man kan forvente efter mange kast med en "ærlig" terning.


Svar #5
22. juni 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

At du får et gennemsnit på 3,5 betyder at du ved 100 kast kan forvente at få en sum af øjentallene tæt på 350.

Som du måske bemærker indgår ordet "forvente" meget i betydningen af middelværdien. Dette er fordi man også kalder det for "forventningsværdien" og skriver E(X). At forklare det vil tage lidt mere tid end middelværdien :)

Og husk at middelværdi = middeltal = gennemsnit 


Skriv et svar til: Middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.