Matematik

Bevis a^x

23. juni 2013 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan forklarer hvordan man beviser

at aa er stamfunktion til (1/ln(x) * aa ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2013 af mathon

 

              aa er en konstant og ikke nogen funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2013 af mathon

   men

                               f(x) = ax     a>0

                              (ax) ' = ln(a) • ax      
   hvoraf
                              (1/ln(a)) • (ax) ' = ax

                              [(1/ln(a))•ax] ' = ax                   som ved integration giver

                              ∫[(1/ln(a))•ax] ' dx = ∫axdx

                             (1/ln(a))•f(x) = F(x) = ∫f(x)dx + C

   hvor for C = 0
                             F(x) = ∫ axdx = (1/ln(a)) • ax
                             
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af mathon


    idet det erindres,
    at
           ax er defineret
                                         ax = ex•ln(a)     a>0

           hvilket giver
                                         (ax) ' = (ex•ln(a)) ' = ex•ln(a) • ln(a) = ax • ln(a) = ln(a) • ax 

                                           


Skriv et svar til: Bevis a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.