Matematik

sandsynlighedsregning

23. juni 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en resturant har 35 bordet og erfaringen viser at kun 75 % af dem der har reserveret møder op 

Hvad er sandsynligheden for at der er borde nok hvis de tager i mod henholdsvis 40 og 45 reservationer?

 

Hvad er fremgangsmåden til denne opgave?

n= 35 

men er p 0,25 el 0,75 

Og hvordan udregner jeg det?

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2013 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p=0,75 og n henholdsvis 40 og 45. Du skal så finde sandsynligheden for at du får mindre end eller lig med 35 fremmødte. Det kan du slå op i et CAS værktøj, statistikprogram, regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Ok, kan man godt bruge formlen for bionomialfordelingen, også regne det ud på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af peter lind

Ja det kan man godt. I så fald er det nemmere at beregne P(X>35) = 1-P(x≤35) men det er temmelig besværligt idet du skal udregne 10 sandsynligheder. Brug hellere CAS, statistik eller regneark. Der kan du slå den akkumulerede sandsynlighed op


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.