Matematik

Vækstmodeller (eksamen)

23. juni 2013 af Monikaogpernille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået et eksamensemne, som hedder vækstmodeller. Herunder har jeg bevist a i potens, lineær og eksponentiel vækst. Er der nogen, som har andre idéer til hvad jeg kan komme ind på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2013 af peter lind

Det må du først og fremmest slå op i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2013 af mathon

lineær model
                                      f(t) = a•t + b

                                      f '(t) = a                  

       væksthastigheden er konstant uanset t       

 

 

eksponentiel model
                                      f(t) = y = b • at

                                      f '(t) = ln(a) • y          

       væksthastigheden er proportional med y

 

 

potensiel model
                                      f(t) = y = b • ta

                                      f '(t) = a • (y/t)                

       væksthastigheden er er proportional med forholdet mellem y og t


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af mathon

se endvidere
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1357509

med venlig hilsen fra
Peter Valberg


Svar #4
23. juni 2013 af Monikaogpernille (Slettet)

Mange tak!
Der står ikke så meget i bogen, andet end bevis af a :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne tråd [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vækstmodeller (eksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.