Fysik

haster!

24. juni 2013 af lover123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mennesker

Jeg skal snart op til fysik eksamen mundtlig, og er i tvivl om, hvordan jeg skal svarer på dette spørgesmål:

Lav en præsentation af ca. 8 min. varighed, der omhandler emnet: Omsætning af energi ved opvarmning, smeltning og størkning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af mathon

Energi
               opvarmning
               energitilførsel:
                                                          E = m • c • ΔT                  fastholdt fase men temperaturændring

 

               smeltning
               ved smeltepunktet
               energitilførsel:
                                                          E = m • Lsmelt/størk           fastholdt temperatur men faseskift
 

 

               størkning
               ved smeltepunktet
               energifrigivelse:
                                                          E = m • Lsmelt/størk           fastholdt temperatur men faseskift

 

Svar #2
24. juni 2013 af lover123 (Slettet)

jeg forstår ikke den første med opvarmning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2013 af mathon

Energi
               opvarmning
               energitilførsel:
                                                          E = m • c • ΔT                  fastholdt fase men temperaturændring

 

    m er massen, [m] = kg
    c er den specifikke varmekapacitet, [c] = kJ/(kg
·K)
    ΔT er temperaturændringen, [ΔT] = K

 

Energitilførslen medgår udelukkende til forøgelse af molekylernes indre energi  
                                                                                           ( når der kan ses bort fra energiudveksling med omgivelserne )


Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.