Studievalg og videregående studie

Økonomi uddannelse

25. juni 2013 af PedoPandaPropaganda (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har haft min sidste eksamen idag, og vil nu finde ud af hvilken uddannelse som jeg skal ansøge.. jeg interesser mig meget for økonomi. Der er dog mange uddannelser at vælge imellem fx samfundsøkonomi, erhversøkonomi, matematik økonomi osv. jeg er sådan i tvivl..

gode sider og folk som jeg kan spørge? :) evt. folk her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2013 af emil16 (Slettet)

Prøv www.altandetlige.dk. . Det er en side for politter (nationaløkonomipå KU). Der er mange behjælpelige personer og har allerede været en del debatter om samme emne. Ellers hvis du har nogle lidt mere specifikke spørgsmål ang. Økonomi på KU så prøv at skriv her, så skal jeg nok forsøge at svare

Svar #2
27. juni 2013 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Tjo hvad har lavets arbejdsløshed erhversøkonomi eller samfundsøkonomi? :)

Jeg elsker finansverdenen, alt inde for Mikro Og Makro økonomi men mest Makro økonomi altså national økonomi, hvilken økonomi uddannelse er bedst for mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2013 af Amril (Slettet)

Med hensyn til arbejdsløshed, så har studier som Økonomi og Mat-økonomi generelt en lav arbejdsløshed. Det er dog lidt svært at sige noget om NU, da vi befinder os i en recession, hvorfor du muligvis vil komme ud til helt andre forhold om 5 år. 

 

Økonomi (dvs polit) er mega-populær i Danmark, og der er stor prestige forbundet med den. Nogle vil dog nok men, at der er mere kvalitet i Matematik-Økonomi uddannelsen, for det første fordi snittet simpelthen er højere, og derfor er studiemiljøet på et højt niveau, og det får man selv gavn af, og for et andet, så er matematikken ret svag på polit ift. mat-øk og Ha(MAT), og netop Matematik er et vigtigt redskab når det kommer til Økonomi, og hvis du vil have en karriere i udlandet, så får du brug for matematikken. Du kan selvfølgelig også bare tage valgfag på polit,og omvendt. 

Hvis du er mere til erhvervsøkonomi, så er CBS helt klart noget for dig. HA-ALMEN er fyldt med "average joes", så vælger man det, så vær forberedt på et gennemsnitligt niveau, samt hård konkurrence for jobs. Ha(MAT) er min personlige favorit på CBS, men ellers er der jo HA KOM, hA PSYk, HA FIL, HA IT. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2013 af c_aastrup

Hejsa!

Jeg var selv mat-øk-studerende og nu færdiguddannet kandidat, så jeg er nok rimeligt farvet i mine holdninger, men lad mig forklare dig hvorfor jeg synes at mat-øk er et godt valg.

Hvis du fx. vil beskæftige dig med investering og finansiering udover blot køb/sælg og putte en matematisk model nedover det, så vi du have brug for særdeles heftig matematik - så kan du lave optionsprisfastsættelse, regne på futures/forwards og virkelig forstå mekanismerne der antages at styre markedet og lave modeller derfra.

Du vil få matematik på universitetsniveau og der vil være en del matematik for matematikkens skyld, i modsætning til økonomerne som primært har det som redskabsfag.

Der er hverken den store arbejdsløshed blandt økonomer eller mat-øk'er.

En anden vigtig ting er at du ikke vælger mere fra en du selv vil. Bachelordelen er fast og med få valgfag (man skal jo lige have det grundlæggende på plads) men derefter er der mulighed for at tage valgfag både på økonomisk institut og CBS. Hvis du synes om matematik for fagets egen skyld, så tror jeg du bliver gladere for at have det som mere end blot små redskabsfag.

Endvidere skulle jeg mene at hvis man efter et eller to år skifter til økonomi, så kan man få merit for alle ens fag, men vist ikke hvis man skifter den anden vej. (Men den må du lige vende med en studievejleder)

Der er mulighed for at blive "studerende for en dag" hvor man kan besøge uddannelserne og følge en studerende en hel dag - det er nok en god måde at vejre luften på studiet. Det er nok for sent nu hvis du vil starte til efteråret,

Der er langt færre mat-øk'er end økonomer og blandt os har man rig mulighed for at lære sine medstuderende at kende, for det første alle dem der er på ens årgang og også de ældre som man kan være sociale med på fredagsbar, tage på studietur eller skitur med. I modsætning til de hundrede økonomistuderende der optages hvert år, så forsvinder man ikke i mængden.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2013 af emil16 (Slettet)

Så vil jeg lige slå et slag for polit :)

Det er rigtigt at der er mindre matematikpå polit end på Polit, hvilket selfølglig også ligge i navnet . Det sagt er der altså en del matematik, og hvis man vælger matematis/statistiske valgfag er der rigtig meget matematik, og på et elt andet niveau end man f.eks. vil opleve på HA.almen. Men jeg er enig i betragtningen om, at matematikken på polit hovedsagligt er et redskab. og selvfølgelig kan man jo tage fag på mat-øk hvis man ikke kan få nok. Men igen, ift. til mange udenlandske universiteter bliver der langt enorm meget vægt på matematikken på KU, og man bliver rigtig godt klædt på, også efter internationale standarder. Som eksempel kan nævnes at Økonomisk institutet har klaret sig umådelig godt i de uofficielle verdensmesterskaber i økonometri (statistik). sidste år vandt polit faktisk, econ'erne fra århus blev nummer to og Harvard måtte se sig slået ned på en tredjeplads.

Tilgengæld er mit indtryk at der på polit biver lagt betydelig mere vægt på intuitionen og forståelsen og analysen af de økonomiske mekanismer, og ikke kun på matematisk modellering. Mat-øk retter sig typisk mod de meget tekniske stillinger, hvor man sidder og modellere matematiske modeller, f.eks. indenfor avanceret finansiering. polit er breder, men tag ikke fejl, det er stadig en specialistuddannelse. Hvis du f.eks. vil arbejde i finansministeriet eller nationalbanken vil jeg mene at du er bedre stillet som polit. Så mere analyse og mindre matematisk modellering, så ville jeg vælge polit, og hvis du interesserer dig meget for makroøkonomi, er der i hvert fald ingen tvivl om at du skal vælge mat-øk eller polit fremfor CBS.

Sidst kort om studiemiljøet. Du skal ikke være bange for at de lavere adgangskrav påvirker studiemiljøet voldsomt -   der dropper rigtig mange ud i løbet af det første år, så også kun dem som virkelig vil er tilbage. Desuden er der også rig mulighed for at lære sine medstuderende og kende på polit, der er et væld er arragementer, og vi deler fredagsbar med statskundskab, psykologi, sociologi mv. så man lærer rigtig mange mennesker at kende. Samtidig er campus i det gamle kommunehospoital i KBH K, hvor der er super campusstemning - så det sociale på polit er helt i top.

Nu håber jeg ikke jeg har fornærmet mat-øk'erne for meget, så i må rette mig hvis jeg er helt galt på den ;)

 

 

 


Svar #6
29. juni 2013 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Tak for svarene har besluttet mig for Samfundsøkonomi :)


Skriv et svar til: Økonomi uddannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.