Matematik
Potensfunktioner
24. oktober 2005 af
sundancekid (Slettet)
Søger hjælp til denne opgave:
for ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved
f(x) = x^a , x > 0.
1) Bestem a, når der oplyses, at
f(2x) = 5*f(x)
2) Bestem a, når der oplyses at f(x) øges med 20%, når x øges med 10%
Tak (:
for ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved
f(x) = x^a , x > 0.
1) Bestem a, når der oplyses, at
f(2x) = 5*f(x)
2) Bestem a, når der oplyses at f(x) øges med 20%, når x øges med 10%
Tak (:
Svar #1
24. oktober 2005 af sundancekid (Slettet)
obs!
Opgaven er fra vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik, opgave 4.036
Opgaven er fra vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik, opgave 4.036
Svar #2
24. oktober 2005 af arni05 (Slettet)
2)
f(1,10*x)=1,20*f(x) -->
f(x)*1,10^a=1,20*f(x) -->
1,10^a=1,20
Isoler a her fra
samme pricip i 1)
f(1,10*x)=1,20*f(x) -->
f(x)*1,10^a=1,20*f(x) -->
1,10^a=1,20
Isoler a her fra
samme pricip i 1)
Svar #3
24. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
I begge tilfælde udnyttes forskriften for potensfunktionen samt en potensregneregel til at bestemme a.
I 1) sammenholdes udtrykkene i ligningen
f(2x) = 5*f(x)
I 2) oversættes tekstens oplysning direkte til
f(1,1*x) = 1,2*f(x),
hvoraf man ser, at 2) går på samme muntre vis som 1).
//Epsilon
I 1) sammenholdes udtrykkene i ligningen
f(2x) = 5*f(x)
I 2) oversættes tekstens oplysning direkte til
f(1,1*x) = 1,2*f(x),
hvoraf man ser, at 2) går på samme muntre vis som 1).
//Epsilon
Skriv et svar til: Potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
