Matematik

øver lineær regression

04. juli 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.emu.dk/gym/tvaers/sciencegym/materialer/mat20072008/I/Hjemmeregning19-CAS.pdf

Virkelighed 1/ Søkøerne

Får a=(2,35-1,97)/(7-1,5)=0,069 afrundet

b=1,97-1,5=1,47

y=0,0690x+1,47

Har lidt på fornemmelsen, at mit resultat ikke er korrekt?

Kan I bekræftige/afkræftige det?

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2013 af peter lind

Du har helt ret i at det er forkert. Det er ikke meningen at du skal tage 2 punkter ud og bruge dem til at finde en lineær funktion. Det er spørgsmål 3 du er i gang med Du skal bruge et CAS værktøj eller et regneark. Jeg kender ikke dit CAS værktøj. I et regenark skal du lave 2 rækker (eller kolonner) med de angivne data. Derefter skal du have fat i regressionsfunktionen. Se i hælpefunktionen hvordan dette gøres


Svar #2
04. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Har ikke CAS værktøj. Regneark er jeg ikke særlig god til. Ellers mange tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Så er det vist på tide du øver dig i at bruge regnearket


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juli 2013 af PeterValberg

Et rigtigt godt alternativ til Excel er WordMat, det er gratis :-)
Det kræver selvfølgelig at du har Microsoft Word på din computer
og at din computer ikke er en Mac.

WordMat, der er et plugin, kan stort set regne alt, hvad du har brug for i gymnasiet,
også regression...

FriViden.dk  har lavet et par videoer [ LINK ]

WordMat henter du her [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juli 2013 af PeterValberg

Det er ikke en lineær sammenhæng for søkøerne.

Se vedhæftede

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:eksempel.xlsx

Svar #6
05. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Det hjal rigtig meget. Næste år foregår det meste af det matematik jeg skal lære på regneark, så jeg skal nok nå at blive skrap.


Skriv et svar til: øver lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.