Fysik
Fjederkanon
24. oktober 2005 af
arni05 (Slettet)
Ville være taknemmelig for lidt hjælp eller hints i denne opgave:
En kanon har fjederkonstanten 180 N/m og presses 5 cm sammen før affyringen. Massen af kuglen er 50 gram.
Hvor stor er energien i den sammenpressede fjeder?
og hvor meget vokser kuglens potentielle energi i tyngdefeltet inden den forlader kanonen (s=0)??
På forhånd tak
En kanon har fjederkonstanten 180 N/m og presses 5 cm sammen før affyringen. Massen af kuglen er 50 gram.
Hvor stor er energien i den sammenpressede fjeder?
og hvor meget vokser kuglens potentielle energi i tyngdefeltet inden den forlader kanonen (s=0)??
På forhånd tak
Svar #1
24. oktober 2005 af fixer (Slettet)
a) Fjederens elastiske potentielle energi bestemmes af E = ½kx^2, hvor k er fjederkonstanten og x positionsændringen fra neutralpositionen.
b) Kuglens gravitationelle potentielle energi vokser med bidraget mgh, hvor h er den lodrette afstand kuglen bevæger sig fra den sammenpressede tilstand til den forlader fjederen.
b) Kuglens gravitationelle potentielle energi vokser med bidraget mgh, hvor h er den lodrette afstand kuglen bevæger sig fra den sammenpressede tilstand til den forlader fjederen.
Svar #2
24. oktober 2005 af arni05 (Slettet)
I a) hvad menes der helt korrekt med positionsændringen fra beutralpositionen? er det de 5 cm??
Svar #3
24. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Netop. Fjederen er jo inden affyring sammenpresset 5 cm i forhold til ligevægtspositionen (neutralpositionen; den position i hvilken fjederen er ubelastet).
//Epsilon
Netop. Fjederen er jo inden affyring sammenpresset 5 cm i forhold til ligevægtspositionen (neutralpositionen; den position i hvilken fjederen er ubelastet).
//Epsilon
Skriv et svar til: Fjederkanon
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
