Studievalg og videregående studie

Medicin AU standby plads tilbydes for optagne

30. juli 2013 af 8745 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg har fået tilbudt standby plads i medicin Århus, med enten start til febuar ell. September 2014.
Nu er det sådan at jeg har haft sabbatår, og holdt fri i et år, er der nogen som har fået tilbudt plads til vinterstart 2014? For så ville jeg høre om vi kan bytte således at vedkommende måske kunne trænge til lidt længere sabbatår/arbejde..

Håber nogen kan være behjælpelige :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2013 af Pettson

Er standby pladser ikke lige så 'personlige' som studiepladser?
Det er da vel ikke noget, man kan bytte med?

Eller misforstår jeg dit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2013 af MikkelGE (Slettet)

Du kommer jo også ind lige så snart der er en plads ledig, der er ingen der siger at du kommer til at vente helt til foråret.

Hvis du er heldig er der nogle der ikke acceptere deres plads og så har du mulighed for at starte ved studiestart d. 22/8-13.


Svar #3
30. juli 2013 af 8745 (Slettet)

Jeg har ikke mulighed for at starte til august ifølge mit brev, da der står vinterstart.

Mit snit et 10,3, standby i Århus er 10,3, hvilket betyder at folk der f.eks. Har 10,4 i snit får en standby plads hurtigere end jeg, derfor tror jeg ikke jeg an starte til febuar 2014, men først til september.

Mht. om det er personligt eller ikke, tror jeg ikke det er. Alt i alt er man tilbudt en plads og ved at drøfte sagen med studievejlederne tror jeg ikke der skulle være et problem. Det kan jo være der er nogen der ude som har fortrudt at sige ja tak til standby mens de søgte..

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. juli 2013 af Seraya

Helt ærligt så synes jeg, du bare skal være, undskyld sproget, pisseglad og tilfreds med din plads. Der er så mange, der lige nu sidder og er ødelagte over ikke at være kommet ind på deres drømmeuddannelser og måske aldrig kommer ind. Om du starter nu eller om et år gør ingen forskel i det store perspektiv. Du er inde, nyd det og vær _glad_ for det!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. juli 2013 af Dulugtergrimt

#4
Nu er det heller ikke sådan, at han brokker sig over sit optag. Og at der er nogle der har fået afslag vedrører da slet ikke situationen. Hvorfor skal man ikke have lov til at optimere sin egen situation, bare fordi der sidder andre, som desværre ikke har en situation at optimere? Vær glad for studiepladsen, ja.... men man får sgu intet ud af at gå med sørgebind af respekt for ikke-optagede.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. juli 2013 af Dulugtergrimt

#0
Mht. Din situation, så vil jeg ikke tro at du tæller som indskrevet på dit studie (du skal for eksempel søge igen næste år, standby eller ej) og selvom du regner det for en formalitet, så kan der være snask rent administrativt, der ødelægger muligheden for at bytte.

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. juli 2013 af Pettson

#3   "Mht. om det er personligt eller ikke, tror jeg ikke det er. Alt i alt er man tilbudt en plads og ved at drøfte sagen med studievejlederne tror jeg ikke der skulle være et problem."

At drøfte sagen med studievejlederne er nok det første, du bør gøre. Derefter kan du handle på, hvad du ved.

Der findes en talemåde, der lyder sådan her: 'Man skal ikke tro, man skal vide' - og det er nok stadig et ret godt udgangspunkt. Held og lykke.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. juli 2013 af Yang (Slettet)

Jeg synes nu, at Seraya har en god pointe. Hvorfor søge Standby, hvis man er sikker på at komme ind? Hvis #0 havde søgt vinter- og sommerstart, havde vedkommende jo med garanti fået afslag som så mange andre. I øvrigt har jeg kun hørt, at det er muligt for indskrevne studerende at bytte vinterstart til sommerstart (efter en grundig samtale med studieadministrationen og med GODE ARGUMENTER. Dine argumenter vil her ikke holde vand), men det er så sjældent, at det sker. 

Så som #4 synes jeg også, at du skal nyde alt, hvad der kan nydes, før du skal i gang. :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. juli 2013 af Dulugtergrimt

Hvem snakker om at man er sikker på at komme ind? Standby er for mange en nødvendighed og en ekstra chance. Når man så har den, så kan man prøve at se, om man kan få det bedste ud af situationen. Jeg ser ikke din pointe ift. #0s problemstilling og jeg ser slet, slet ikke grunden til, at man bare skal være tilfreds og holde sin mund og ikke se, om man kan forbedre sin situation, bare fordi andre ikke kom ind. Det vedkommer bsre slet ikke denne sag og det virker virkeligt som om man har ondt i røven.
Men jeg gætter på, at I så også mener det er for ringe, hvis folk der ikke decideret søgte vinterstart men fik dette alligevel, forsøger at bytte sig til sommerstart? Der er mange grunde til at man gør dette...

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. juli 2013 af Mar27 (Slettet)

Jeg vil nu mene at du har mulighed for at komme ind til februar. Da jeg for et par år siden fik en standby plads ringede jeg til AU og fik at vide at hvem der kom ind på standby samme år blev afgjort ved lodtrækning, jeg havde ligesom dig kun lige præcis snit til en standby plads, og jeg kom ind samme år

Svar #11
31. juli 2013 af 8745 (Slettet)

Fedt! Jeg håber virkelig også kan komme i gang hurtigst muligt!
Hvad synes du om dit studie, er der noget du kan anbefale til en kommende studerende? Hvad var det mest specielle i dit første år ved studiet?

Skriv et svar til: Medicin AU standby plads tilbydes for optagne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.