Fysik

Energiforbrug

31. juli 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, der driller mig lidt:

Beregn energiforbruget i kWh pr. dansker, når Danmarks energiforbrug for 1992 var 788,8 PJ. Antag at Danmark havde 5,0 mio indbyggere.

Jeg ved at 1 kWh = 3,6 * 10J

Men ellers er jeg gået lidt i stå. Jeg kan heller ikke se hvad jeg skal bruge antallet af indbyggere til..

Nogle forslag?

På forhånd tak for hjælpen :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2013 af SuneChr

Indbyggertallet skal man jo bruge, når man skal beregne forbruget pr. dansker.

1 PJ (petajoule) = 1015 J

Gennemsnitlig forbrug pr. dansker  =  788,8·1015 J / (5·106)  =  788,8·1015 kWh / (3,6·106·5·106)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2013 af mathon

energiforbrugomregning
                                                 (788,8·1015 J) / (3,6·106 J/kWh) = 2,19·1011 kWh

energiforbrug pr indb.
                                                 (2,19·1011 kWh) / (5,0·106 indb) =


Skriv et svar til: Energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.