Fysik

Omregningsproblem..

31. juli 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har den her simple opgave: Bente er 3 timer og 40 minutter om at køre en strækning på 300 km. Hvad er hendes gennemsnitshastighed, idet resultatet angives i m/s?

300 km = 3000 m

Nu, jeg ville tro jeg omregnede følgende på følgende måde: 3 timer og 40 minutter: (3*60*60)+(40*60)=2,59*107

Sagen er dog, at jeg kun får det korrekte svar hvis de 3 timer og 40 minutter skulle være 132 sekunder, og det kan jeg bare ikke se? 

(Jeg bruger v=dx/dt)

På forhånd tak for hjælpen :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2013 af SuneChr

300 km = 300000 m

3 timer 40 min  =  3·60·60 + 40·60  sek

Gennemsnitshastighed

300000 / ( 3·60·60 + 40·60 )     m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2013 af PeterValberg

Måske fordi at 300 km er lig med 300000 m (ikke 3000m)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. juli 2013 af hesch (Slettet)

3 timer 40 min = 32/3 time = 11/3 time

300 km / ( 11 / 3 ) time = 81,82 km/time


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. juli 2013 af hesch (Slettet)

#3:  PS:

300 km er afstanden herfra til Viborg  :)   hvorimod 3000 m er afstanden til bakketoppen lidt længere fremme.

Ligesådan:  3 timer 40 min får du til 2,6*107 sek.  Altså 26 mio sek !  Kan du tælle Danmarks befolkning 5 gange på under 4 timer ?

Du må få en fornemmelse for talstørrelser og enheder, sådan lige for at tjekke dine resultater.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Resultatet findes så i den ønskede enhed m/s som

v = 300km / (11/3 t) = 900/11 km/t = 900/(11·3,6) m/s = 300/13,2 m/s = 250/11 m/s = 22 8/11 m/s

#4

Hvis man står på Dronning Margrethes Høj i Fjends Herred, er afstanden til Viborg betydeligt mindre end 300 km (med mindre der menes den tidligere hansestad Viborg/Vyborg i det nuværende Rusland).


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. august 2013 af hesch (Slettet)

#5:  Den gamle redacteur på bagsiden af "Ingeniøren", lynch, angav altid geografiske positioner med udgangspunkt i Vangede.

Således menes i #4 med positionen "herfra" naturligvis:  "noget vest for Vangede".


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Sorry, det er klart, jeg glemte, at verden naturligvis kun har eet midtpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. august 2013 af SuneChr

Ifølge myten, slap Zeus to ørne løs i hver sin ende af Verden. Ørnene krydsede hinanden lige over Delfi i Grækenland, og stedet blev derefter regnet som Verdens midtpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. august 2013 af SuneChr

# 8  fortsat,   Zeus havde gode forbindelser til de matematisk lærde og fik kalkuleret ørnenes mødested til:


Skriv et svar til: Omregningsproblem..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.