Fysik

Termodynamik

02. august 2013 af Isfeldt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Det indveninde af en cykelpumpe har i første omgang  hhv. følgende tryk, volumen og mol:

P(1): 1,013*10^5 Pa

V(1): 0,5 L

n(1): 2,04 * 10^-2 mol

Herefter bliver stemplet trykket sammen således at volumen er:

V(2): 0,2 L

Hvad er det nye tryk så?
 

(Temperaturen før kompresset er også oplyst til 25 grader. C(v) og C(p) kendes også - hvis det kan hjælpe)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2013 af mathon

κ = Cp/CV

                 p2/p1 = (V1/V2)κ

                 p2 = (V1/V2)κ • p1

                 p2 = ((0,5 L) / (0,2 L))κ • (1,013·105 Pa)
 

                 p2 = 2,5κ • (1,013·105 Pa)


Svar #2
02. august 2013 af Isfeldt (Slettet)

Wow,imponerende. Tusind tak!

Svar #3
03. august 2013 af Isfeldt (Slettet)

Således er det nye pres og den nye temperatur fundet til:

P(2): 3,66*10^5 Pa

T(2): 431,68 K

Hvad er arbejdet så, som personen har brugt på at trykke stemplet ned med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. august 2013 af peter lind

A = F*Δs = P*A*Δs = P*ΔV          s er strækningen pumpen har bevæget sig ned, A er arealet af pumpen


Svar #5
03. august 2013 af Isfeldt (Slettet)

Jeg kender ikke strækningen som pumpen har bevæget sig. Jeg har desuden prøvet mig meget frem med fomlen:

W = P*ΔV,

men jeg er endnu ikke nået frem til det korrekte svar. Jeg har prøvet med P(1) og P(2) og ΔP


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. august 2013 af peter lind

Den første,del var kuyn tænkt som en forklaring. Der gælder generelt at arbejde er kraft*vej.Her her er kraften lig med tryk*areal ifølge definitionen på tryk. Arealet*vej er ændringen af rumgfanget. Hvis trykket ændrer sig under vejjs skal du integrere altså ∫PdV


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.