International økonomi

Eksogene variable

13. august 2013 af Annie54 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med en opgave med følgende spørgsmål og vil gerne have uddybbet det med eksogene og endogene variable.

Jeg ville umiddelbart sige, at G = 100, T0 = 100 og i = 0,05 er eksogene variable, fordi de er bestemt uden for modellen.

Men er i altså rente også eksogen eller skal den som cforstås som en parameter? 

Eller er c0 faktisk også eksogen?

 

Vi betragter varemarkedet i en lukket økonomi:

Z = C + I + G
C = c0 + c1*YD = 50 +0,6 * YD
YD = Y – T0 = Y – 100
I = b1*Y – b2*i = 0,2 *Y -100*0,05
G = 100
og ligevægtsbetingelsen er  . T er de indkomstuafhængige skatter, og   er den disponible indkomst, dvs. indkomsten efter skat.

i) Fortolk og diskutér modellens ligninger. Hvilke variable er eksogene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2013 af Walras

Prøv at tæl modsat vej. Modellen er fuldstændig, såfremt antallet af ligninger og antallet af endogene variable er ens. Du har 5 ligninger, så du skal have maksimalt 5 endogene variable. Så kan renten, i, ikke være endogen.
Men, som du selv skriver, er den givet til i=0,05 og er dermed eksogen.

Skriv et svar til: Eksogene variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.